Συχνές Ερωτήσεις για τον Βιο-καθαρισμό Στρωμάτων PDF Εκτύπωση E-mail
  • Πώς καθαρίζετε ένα στρώμα?
Ειδική λάμπα υπεριωδών ακτίνων UV-C εξουδετερώνει ακάρεα και βακτήρια χωρίς χρήση χημικών. Έπειτα συλλέγουμε τα ακάρεα σε μια ειδική συσκευή  με εξαιρετική δύναμη αναρρόφησης και δυνατότητα παλμικών δονήσεων. Η διαδικασία ολοκληρώνεται με το ψεκασμό ενός φυτικού υποαλλεργικού σπρέϋ που καθυστερεί την επανεμφάνιση των ακάρεων, αφήνοντας το στρώμα καθαρό και με ευχάριστο άρωμα.

  • Πόσο διαρκεί η διαδικασία καθαρισμού?
Περίπου 15-30 λεπτά, αναλόγως των διαστάσεων του στρώματος.

  • Μπορεί ένα στρώμα να καθαριστεί από την ηλεκτρική μου σκούπα?
Οι ηλεκτρικές σκούπες δεν έχουν έχουν την αναρροφητική δύναμη ούτε τις παλμικές δονήσεις ώστε να συλλέξουν τα ακάρεα που είναι βαθιά στο στρώμα. Επίσης χωρίς την ειδική λάμπα UV-C δεν μπορούν να εξουδετερωθούν ακάρεα και βακτήρια, οπότε δεν επιτυγχάνεται ουσιαστική απορρύπανση.

  • Θα υπάρχει ακαταστασία μετά το τέλος του καθαρισμού?
Όχι. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να στρώσετε το κρεβάτι σας 10-15 λεπτά έπειτα από την ολοκλήρωση του καθαρισμού.

  • Τα καλύμματα στρωμάτων προστατεύουν από την άκαρη?
Υπάρχουν μελέτες που δείχνουν ότι δεν λειτουργούν αποτελεσματικά. Το ακάρι έχει διάμετρο 0,3 χιλιοστά οπότε τα καλύμματα δεν αποτρέπουν την εισχώρησή τους στο στρώμα και για να κατανοήσετε το μέγεθός τους, στο κεφαλάκι ενός σπίρτου χωρούν 300 με 400 ακάρεα. Επίσης από την εμπειρία μας όσες φορές κάναμε test άκαρης σε ένα στρώμα με κάλυμμα, ήταν πάντα μολυσμένο. Εάν χρησιμοποιείτε κάλυμμα στρώματος τότε η καλύτερη λύση είναι να το τοποθετήσετε σε στρώμα που μόλις σας έχουμε καθαρίσει. Διαφορετικά το μόνο που επιτυγχάνετε είναι να δημιουργείτε κατάλληλες συνθήκες για να εκκολαφθούν και να επιζήσουν τα ήδη υπάρχοντα ακάρεα, μύκητες και βακτήρια.  

  • Γιατί να καθαρίζω το στρώμα μου?
Ο καθαρισμός των στρωμάτων δεν είναι μια σύγχρονη ανάγκη πολυτελείας. Οι νοικοκυρές ανέκαθεν καθάριζαν τα χαλιά, τα μαξιλάρια και τα στρώματα του σπιτιού τους, τινάζοντάς τα και αφήνοντάς τα στον ήλιο. Το σημερινό μέγεθος και τα υλικά των νέων στρωμάτων δεν επιτρέπουν το τίναγμα και την έκθεση στον ήλιο καθιστώντας τη μέθοδο αυτή αδύνατη κι αναποτελεσματική.
Η υπηρεσία βιο-καθαρισμού στρωμάτων, χαλιών και σαλονιών είναι μια υπηρεσία που παρέχεται στο εξωτερικό τα τελευταία 20 χρόνια.
Υπάρχουν μελέτες που αποδεικνύουν ότι αν ένα βρέφος ή ένα μικρό παιδί μεγαλώνει σε χώρους με μεγάλη συγκέντρωση ακάρεων ή άλλων αλλεργικών παραγόντων τότε είναι πιθανότερο να αναπτύξει αλλεργίες, άσθμα ή και τα δύο.
Ακόμη κι αν δεν έχετε σήμερα αλλεργική ευαισθησία στη σκόνη, σίγουρα η σκόνη επηρεάζει το αναπνευστικό σας σύστημα και τη καθημερινότητά σας, ενώ η έκθεση στα ακάρεα ή άλλου τύπου αλλεργιογόνα αυξάνει τις πιθανότητες να αναπτύξετε αλλεργία στο μέλλον ανεξαρτήτως της ηλικίας σας.
Tags: φωτοβολταϊκά σε στέγη Αίγιο Αγρότες Αιγίου Αχαΐα ΔΕΗ Διακοφτό Ελαιώνας Ενεργειακή επιθεώρηση Εξοικονόμηση κατ οίκον Φωτοβολταϊκά 100kW αγροτικά φωτοβολταϊκά ενεργειακή αναβάθμιση ενεργειακή επιθεώρηση ενεργειακός επιθεωρητής εξοικονόμηση ενέργειας ηλιακός ΥΠΕΚΑ θερμομόνωση κλιματισμός κουφώματα λέβητες οικιακά φωτοβολταϊκά τέντες φωτοβολταϊκά φωτοβολταϊκά 10 kW φωτοβολταϊκά για αγρότες φωτοβολταϊκά σε αγροτεμάχιο φωτοβολταϊκά σε οικόπεδο φωτοβολταϊκά σε στέγες Πλύσιμο καθαρισμός φωτοβολταϊκά απιονισμένο νερό ακαθαρσίες απώλεια από σκόνη Καθαρισμός και πλύσιμο φωτοβολταϊκών ακαθαρσίες απιονισμένο νερό απώλεια από σκόνη Αφαλάτωση Γρανίτες Εταλμπόν ιστία καθαρισμοί συντήρηση κτιρίων καθαρισμός Καθαρισμός και πλύσιμο φωτοβολταϊκών καθαρισμός φωτοβολταϊκών Καταστήματα Οικίες Ορθομαρμαρώσεις πάνελ πάρκα Πινακίδων Πλύσιμο σκάφοι Σπίτια Συντήρηση φωτοβολταϊκών Συντήρηση Φωτοβολταϊκών πάρκων Ταμπελών Τεντών τζάμια τζαμιών Υάλινες επιφάνειες φωτοβολταϊκά φωτοβολταϊκά πλαίσια φωτοβολταϊκά σε στέγες φωτοβολταϊκών πάνελ φωτοβολταϊκών πάρκων Αττική Αθήνα Κόρινθος Πελοπόννησος